sâmbătă, 17 septembrie 2011

Sexul slab, sexul tare

Tii, ce tarziu e si eu nu am somn. V-am promis ceva tare asa ca iata-ma, ca un elev constiincios. E o chestie care ma framanta de multa vreme. Vorbim intotdeauna despre femei ca fiind sexul slab. De ce slab? Deoarece lesinau foarte usor femeile pe vremea lui Papura Voda? Stim cu totii ca asta se intampla din cauza corsetelor mult prea stranse ca sa scoata talia in evidenta. Si atunci? Ca nu sunt in stare sa ridice greutati cum o fac barbatii? Ia ganditi-va ca sunt in stare sa ridice alte chestii; chestii pe care un barbat nu ar fi in stare sa le ridice (helloooo, vorbim de circumstante normale,nu? lasati comunitatea gay deoparte). Corect? Cam asa ma gandeam si eu. Si atunci? Pffff, ce pierdere de timp incercand sa elucidez acest de ce. Ideea e alta. Intotdeauna femeia a fost perceputa ca fiind vanatul si barbatul vanatorul. Dar, oare chiar asa e? Sa analizam putin comportamentul amandorura. Femeia se imbraca super sexi si face alpinism pe niste tocuri inalte cat turnurile gemene disparute in tragicele evenimente din 11 septembrie si iese in oras. Asta e momeala. Barbatul la randul lui isi cumpara o masina pe care nu o poate intretine si baga steroizi in el pana ii crapa fibra. Asta e fazanul cel gras care spera ca va "agata" ceva. Acum care e vanatorul si care e prada? Cand toti hormonii il apuca pe tip de scula si-l fac sa rosteasca tot felul de dulcegarii: "te iubesc sa moa' mama" sau "numai odata, te rog, doar capul" iar ea deja analizeaza toate sansele unui viitor alaturi de tip rostind la randul ei :"nu, te rog, nu din prima seara" sau "e prima data cand fac asta"... ati mai auzit asta, nu? Concluzia mea este ca femeia e pradatorul suprem. Isi tese panza aidoma unui painjen asteptand bazoiul cel galagios sa cada. E adevarat ca unele se trezesc cu muscoiul ala verde pe care il gasim zumzaind vesel in toaletele arhaice din mediul rural. Dar, deh, cine a spus ca viata e dreapta.
Si chestia cea mai nedreapta din viata asta e dotarea fizica. Noi ne straduim cu tot felul de pastilute albastre, tratamente naturiste, frustari ca poate e prea mica, etc. Pe cand voi sunteti suuuuuuper dotate. Orice ar fi ramane acolo. Nu trebuie sa se scoale, nu trebuie sa fie mai mare ca a precedentei si ce-i cel mai important NU MOARE NICIODATA.
Si va mai numiti sexul slab? Respectele mele doamnelor!

3 comentarii:

complicatii simple spunea...

Imi veni acum in minte studiul ala care zice ca in nu stiu ce an vor disparea femeile de pe Terra. Si ma gandeam eu cat de tare va fi ultima femeie ce va stinge lumina!
Asa e, dragilor! Voi ce sunteti misogini...(gratuit zic eu, sau care va intitulati asa pentru ca suna bine), ma indoiesc sa nu fi ridicat macar odata in viata batistuta parfumata a unei femei.
Inteligent baiatu' asta care da Cezarului ce-i al Cezarului, si pentru asta trebuie fetelor sa-l premiem ca fiind unicul sex tare printre umilele reprezentante ale sexului slab!

corina spunea...

Nici nu ştiu cum să încep...ideea e că aducând aceste omagii doamnelor şi modul super elegant în care pune problema un mascul...care a auzit de multe ori refuzuri sau acceptări atât de la libelule cât şi de la muşte verzi, mă duce gândul la experienţa care îşi spune cuvântul...mai precis, că astăzi nu mai este interesat bărbatul doar de ce pică, ci îşi doreşte mai mult...vrea o femeie lângă el...şi cine pricepe mesajul şi intră în joc, poate avea o erecţie sau chiar un orgasm la nivel intelectual. Mă bucur că există bărbaţi care nu au trecut prin viaţă degeaba.
Orice femeie se simte flatată...şi asta îi creşte cota emiţătorului de idei...

Alice spunea...

Cand spui "isi tese panza" deja vorbim de viclenie, si da, sunt foarte multe care au tinte, tinte de genul cu masina, cu casa, cu viitor usor, parvenite.
Daca am invatat un lucru pana acum acela e ca femeile sunt mai inteligente, cum fac, cum nu fac, cu un pas inainte. Exemplul suprem, mama. O femeie atat de simpla, dar atat de complexa, puternica, fara frica de furtuni si ploi.
Inveti, invat si mai am de digerat informatii, intrebarea "De ce?" va ramane mereu in cap, dar nu de ce suntem percepute ca fiind sexul slab, ci de ce suntem percepute ca fiind inferioare, de genul, femeia nu are voie sa injure, nu are voie sa bea, nu e frumos cu mai multi barbati. De ce sunt barbatii misogini? ce e corect la ei, e mare greseala la femei. Da? Bine...Hai lasati...